
Składniki:
- Czosnek, 1 ząbek (4 g),
- Kalafior, porcja (100 g),
- Łosoś surowy, 1 kawałek (150 g),
- Masło, 1 łyżeczka (5 g),
- Miód, 1 łyżeczka (12 g),
- Mix sałat, garść (5 g),
- Naturalna mieszanka przypraw "do ziemniaków", 1 łyżeczka (3 g),
- Naturalna mieszanka przypraw "do ryb",1 łyżeczka (3 g),
- Pietruszka, liście, 2 łyżeczki (4 g),
- Sok z cytryny, 1 łyżeczka (3 g),
- Szczypiorek, szczypta (2 g),
- Ziemniaki, 2 małe sztuki (100 g).
Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Rybę doprawić sokiem z cytryny, przetartym czosnkiem, miodem i przyprawą do ryb. Ziemniaki i kalafior pozbawione niejadalnych części ugotować na parze. Doprawić, zblendować wraz z masłem. Na papierze do pieczenia układać kleksy puree oraz rybę. Piec w 180 st. C przez około 25 minut. Na talerzu dekorować szczypiorkiem, natką pietruszki i sałatą.
482 kcal
W: 32g,
B: 34g,
T: 26g.
Smacznego!
Twój komentarz