
Składniki:
- Filet z indyka (150 g),
- Szparagi, 5 sztuk (150 g),
- Makaron penne z mąki durum, 3/4 szklanki (70 g),
- Olej rzepakowy, 1 łyżeczka (5 g),
- Por, 1 kawałek (50 g),
- Czosnek, 1 ząbek (4 g).
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Od szparagów oddzielić niejadalne części. Pozostałe podzielić na kawałki długości ok. 4 cm i sparzyć wrzątkiem. Mięso pokroić w podłużne paski. Por pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy zmiękną, dodać mięso, następnie szparagi oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Danie podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut. Pod koniec dodać sól oraz pieprz, ugotowany makaron i wymieszać.
452 kcal
W: 58g
B: 39g
T: 8g
Smacznego!
Twój komentarz