
Składniki:
- olej rzepakowy, 1 łyżeczka,
- jaja, 3 szt.,
- łosoś wędzony, pół opakowania,
- szparagi zielone, 5 szt.,
- pomidorki koktajlowe, garść,
- koperek, 1 łyżeczka.
Sposób przygotowania:
Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Łodygi pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować około 2 minuty, odcedzić. W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi oraz rozdrobnionego łososia, wszystko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, wlać masę jajeczną. Dodać połówki pomidorków koktajlowych. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie, przez ok. 5 minut. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem.
349 kcal
W: 10g
B: 30g
T: 22g
Smacznego!
Twój komentarz