
1 porcja ma około ~230 kcal
Składniki:
- jajo, 1 szt., 50g,
- filet z kurczaka, 1 porcja, 100g,
- groszek zielony konserwowy lub mrożony, 1 łyżka, 15g,
- liść laurowy, ziele angielskie, po 1 szt.,
- marchew, 1 szt., 50g,
- seler korzeniowy, kawałek, 30g,
- żelatyna, 1 łyżeczka, 10g,
- sok z cytryny, 1 łyżka,
Sposób przygotowania:
Jaja ugotować. Warzywa obrać i włożyć do garnka wraz z mięsem. Zalać 2 szklankami wody i gotować około 30 minut. Mięso pokroić w plastry, marchew w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącego wywaru, przestudzić. Na półmisku ułożyć resztę składników i zalać żelatyną. Wstawić do lodówki do stężenia. Gotową galaretkę polać sokiem z cytryny.
Smacznego!
Twój komentarz