
Składniki:
- ryż paraboliczny, 50g (pół woreczka),
- budyń waniliowy bez cukru, 10g (1 czubata łyżka),
- mleko 1,5-2% tł./roślinne, 110g (pół szklanki),
- jogurt typu skyr, naturalny, 1 op. (150g),
- ksylitol/erytrol, 2 łyżeczki (8g),
- maliny świeże/mrożone, garść (70g).
Sposób przygotowania
- Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
- W szklance wymieszać proszek budyniowy z mlekiem i słodzidłem.
- Ryż przełożyć do garnka, zalać proszkiem budyniowym z mlekiem i gotować do zgęstnienia, od czasu do czasu mieszając.
- Zdjąć z ognia i wymieszać ze skyrem.
- Przełożyć do pucharków i udekorować malinami.
~377 kcal, W: 66g, B: 27g, T: 2g
Smacznego!
Twój komentarz